miercuri, 26 martie 2008

Universitatea Naţională de Apărare

UNAp

Universitatea a fost fondata in anul 1889, de catre generalul Stefan Falcoianu, fiind a sasea scoala de stat major din Europa, alaturi de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino si Bruxelles, avand initial numele de "Scoala Superioara de Razboi".

Influentele franceza, germana si sovietica si-au facut simtite prezenta in procesul de pregatire in cadrul acestei institutii. "LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT" - Munca staruitoare invinge intotdeauna! Acesta este motto-ul care a stat la baza educarii si pregatirii a peste 17.000 de ofiteri din toate categoriile de forte armate, de la infiintare si pana in prezent.

Invatamantul in Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" asigura o pregatire completa si complexa menita sa consolideze instrumentarul stiintific si metodologia necesara utilizarii superioare a principiilor si normelor actiunii si conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ si strategic in timp de pace, criza si razboi.

Investitia in educatie are efecte pe termen lung iar principiul e valabil si pentru domeniul securitatii si apararii nationale.

Adresa:

Sos. Panduri nr. 68-72, sector 5, Bucuresti
Telefon centrala:319.48.80; Fax: 319.48.66

U.N.Ap. "Carol I" public@unap.ro
Biblioteca biblioteca@unap.ro
Editura editura@unap.ro
Consortiul Institutiilor Militare cism@unap.ro
Ofiter de relatii publice contact@unap.ro

Niciun comentariu: