miercuri, 26 martie 2008

Academia de Studii Economice Bucuresti


Academia de Studii Economice este o instituţie de învăţământ superior de stat din Bucureşti, cea mai mare instituţie de învăţământ superior, cu profil economic, din România, fondată în anul 1913. Sediul ASE se află în Palatul Academiei Comerciale, situat în Piaţa Română.

Academia de Studii Economice din Bucuresti este o institutie înfiintata în baza legii promulgate prin Decretul Regal nr. 2.978 din aprilie 1913, publicat în Monitorul Oficial al României din 13 aprilie 1913, sub denumirea de "Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale", ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI - denumirea actuală datând din anul 1967 - a pregătit zeci de generatii de economisti, contribuind la afirmarea si dezvoltarea învatamântului, stiintei si culturii economice din tara noastră.

Academia de Studii Economice din Bucureşti este atasată traditiei gândirii libere, libertatii academice, recunoasterii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si principiului suprematiei legii.

Academia de Studii Economice din Bucureşti se identifică prin:

1. Denumire:ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI. Sediu: Piaţa Romană nr. 6, sect.1, cod poştal 701631, Bucureşti, România.

2. Ziua instituţiei: se sărbătoreşte, anual, la 6 aprilie, prin manifestări ştiinţifice, culturale şi sportive. La împlinirea unor cifre rotunde (zeci de ani) se organizează manifestări omagiale.

3. Site-ul oficial al Academiei de Studii Economice din Bucureşti este www.ase.ro

Niciun comentariu: